Vegetariskt är endast grilltillbehör?

I går besökte vi Lias nyaste kompis, alltså som färskast ut i världen. Det var väldans mysigt! Det är så skönt nu för tiden att kunna åka i väg lite när som helst på dagen. Innan har det varit viktigt med tider för att det ska vara möjligt att umgås för min del (alltså med en rimligt nöjd bebis samtidigt).

Nu gick det bra trots att hon egentligen hade sin sovstund just när vi var på besöket. Hon hade sovit bra på förmiddagen så det började först när vi var på väg hem att märkas lite på humöret. I bilen på väg hem somnade hon så fort bilen började rulla.
IMG_2556

Förutom ett mysigt besök så lyckades vi otroligt bra med middagen. Det blev kikärtscurry efter recept och det var fantastiskt gott och helt vego dessutom. Mumsigt! Dessutom hade vi barnvakt medan vi lagade maten och oj så skoj det var! Tack moster (min syster) för det. Väldigt roligt att få laga mat med sin partner =)IMG_2557

Tidigare när vi började försöka göra vegetarisk mat och sällan följde något recept så upplevde både jag och min sambo att det alltid saknades något. Det smakade tråkigt eller upplevdes ofta som att det var okej men att det skulle smaka fantastisk tillsammans med någonting grillat.

Detta tror jag är en vanligt upplevelse, eller i alla fall gissar jag det? Sedan vi började följa recept och framför allt sedan vi införskaffade Mera Vego boken har upplevelsen blivit annorlunda. Framför allt är det mycket enklare än vi trodde och det mycket tack vare boken. Bäst av allt är att recepten inte smakar grill-tillbehör längre utan känns som ”riktiga” rätter. Det känns helt enkelt som att det är fulländade utan kött. IMG_2559Den här kikärtscurryn blev fantastisk god och kändes som en Asien inspirerad flygande Jacob. Nästa gång puttar vi i mer banan och har jordnötter på sidan av. Sidotillbehören skippade vi denna gång. När vi testar nya rätter gör vi dem så enkla som möjligt och kryddar dem lite mindre, något vi lärt oss i efterhand eftersom att många av rätterna innehåller mycket vitlök.