Lia Mini 8 1/2 månad

Om det är något djur som kan gestalta den här månaden hittills så är det apan. Lia härmar så mycket hon bara kan nu och det riktigs syns särskilt på hur hon försöker härma det vi säger. Hon pratar mycket, ibland för sig själv när hon leker och ibland försöker hon konversera med oss.

Hon förändrar tonläget när hon verkar undrar någonting och när hon bara konstaterar någonting. OM hon faktiskt undrar något eller konstaterar något och dessutom faktiskt förstår skillnaden på tonerna DET har jag ingen aning om. Men hon verkar i alla fall bli nöjd när vi svarar på hennes frågor.

Lia har blivit mer social på senaste tiden. Hon skriker högt och glatt åt människor vi möter i tex mataffären och verkar vilja ha uppmärksamhet från vem som helst. Människor kan fortfarande vara lite läskiga om de kommer för nära men på avstånd umgås hon gärna.

Hon krälar fortfarande och verkar vara nöjd med det. Rullandet har hon helt slutat med som alternativ att ta sig framåt. Hon kommer allt högre upp i krälningarna, främst med rumpan men armarna verkar inte riktigt vara med på noterna. Jag tror det handlar mer om intresse än om styrka för hon lyfter ju tunga saker och har gjort det länge men att komma upp på alla fyra verkar inte var hennes grej än. Däremot att stå på knä och att klättra på oss och i spjälsängen är väldigt spännande. Hon har lyckats få till att komma från liggande till sittande också ungefär sådär två – tre gånger men det verkar fortfarande mer spännande att antingen ligga ner på mage och undersöka saker eller bara sticka i väg på kräl-äventyr.

Vi har bytt blöjstorlek och helt slutat amma. Hon sover i sin spjälsäng hela nätterna (för det mesta, har varit några nätter nu som hon fått komma och sova med oss efter två-tiden). Tre nätter i rad har hon inte ätit någonting alls under natten, skönt tycker föräldrarna. Allt detta har ju hänt lite hipp som happ men någonting har vi lärt oss eller snarare blivit påminda om – Lia gör när Lia är redo.
IMG_2528
Mamma det är ljuuuuust!

Allting bara kom av sig själv; hon började äta och äter nu det mesta, hon sover i sin egen säng och även om det tog några nätter så gick det lättast när vi slutade försöka så mycket. Hon behöver inte äta på natten längre, det bara hände för att vi inte orkade kliva upp en natt och det visade sig att det inte gjorde henne något.

Så en lärdom och visdom för vår del är att vi introducerar det nya för Lia i lugn och ro utan att förvänta oss någonting. Då händer det när det händer. Skönt inställning av ungen – att ta det som det kommer.

Det bästa av allt är att det blir roligare och roligare att vara förälder. Det tycker både jag och hennes pappa.

Kram på dig älskade barn! Du är en fantastiskt härlig person som jag ser fram emot att lära känna ännu bättre.

3 thoughts on “Lia Mini 8 1/2 månad

  1. livsglimtar skriver:

    Skrattade för mig själv när jag läste om ”apa” i början av ditt inlägg. Vårt mellanbarnbarn är på sitt andra år och pratar en massa goja men det kommer riktiga ord här och där. Mojmoj lät det i början nu låter det mer som mormor, mot när hon började säga det, men morfar är för svårt. Dottern berättade hur de satt vid middagen och försökte få henne att säga morfar …. efter en lååång tystnad sa hon Apa! Så han går under det namnet nu i familjen 🙂

Kommentarer inaktiverade.