Förstagångs-hummus

IMG_2402

I dag blev det lax och hummus till middag. Hummusen blev hur god som helst. André som gjorde den för första gången (jag har aldrig heller gjort) tyckte dock att den blev lite väl vitlökssmakande. Det är sånt en lär sig med tiden, att anpassa efter hur en själv vill ha det. Men först börjar vi enligt recepten så att vi har lite inspiration och vägledning.

Lax är ju varken vego eller vegetariskt som jag skrivit att vi är påväg mot. Det vi har sagt är att vi inte ska ha några regler som vi eventuellt kan bryta mot. Inga pekpinnar att känna sig betungade av. Vi ska försöka få in mer av vego i vår vardag i den mån vi kan och inte krångla till det längst vägen. Att sluta tvärt med allt en är van är ingenting som funkar för oss. Det vet jag av erfarenhet!

Lax och hummus funkar i alla fall fin fint ihop och var dessutom en enkel rätt att slänga ihop tillsammans med lite riven morot, isbergssallad och lite ringlad honung över. Hummusen gjorde vi på 5 minuter och Laxen är ju perfekt att ha i frysen. Det enda som behövs är ju lite planering så att den tas fram och tinas i kylen. Den går ju att tillaga fryst men jag tycker att den absolut blir mumsigare om den tillagas efter att den tinas. Färsk är säkert ännu godare 😉

Alltså hur långt kan ett inlägg om en jämarns middag bli? Det var gott – punkt.