12-timmars hamburgare – helt klart värt det

Om allt vegetariskt skulle smaka så här skulle det inte vara något problem. Om allt vegetariskt tar så här lång tid att förbereda har vi ett nytt problem. I går åt vi finlunch ala vegetarisk. Det var äntligen dags att få smaka de vegetariska hamburgare vars sojaböns-innehåll skulle stå i blöt i tio timmar. Vi gjorde flera burgare på en gång, stekte dem lite lätt och frös in för att slippa förbereda 10 timmar till vid nästa tillfälle om de nu skulle visa sig att de smakade gott. Det gjorde dom!

Dom smakade underbart och den tillhörande dressingen var också smarrig. Receptet på brugarna är tagna från den bok som jag länkade till i det här inlägget. Som jag ser nu i efterhand har hamnar helt fel! Den har hamnat tillbaka i tiden trots att meningen var att den skulle komma på eftermiddagen på fredagen. Jaja nu har ni den länkad här i alla fall om ni skulle vilja ha inspiration till en månads matlista.

De var i alla fall helt klart värda förberedelserna, som egentligen inte alls var särskilt krävande eftersom att sojabönorna lades i blöt under natten och där har en ju några timmar gratis så att säga. Själva arbetet i sig var inte heller svårt så även om det tar sin tid så var det värt det och går som sagt hur smidigt som helst bara en planerar lite.
IMG_1916 IMG_1917

MUMS!