Tigern, Ålen och Hajens period – Här var det utveckling!

Lite efter i att skriva om utvecklingen här jag men nu gör jag ett försök.

Vi har ju alltså gått igenom drakens period som innehöll vrål, ilska och vakna nätter. Denna period pågick till och med fjärde månaden då den gick över till att bli Tigerns period.

Tigerns period: Likt en tiger, eller egentligen en katt men tiger är ju så mycket coolare, så har perioden bestått av att stryka medhårs. Allting har handlat om att hitta nya sätt att göra bebimagesisen nöjd, då missnöje utan egentlig anledning varit signaturen i Tigerns period. Likt en katt har det ibland fungerat och ibland inte. Kattens att vara eller inte vara gosig har återgivits i bebisens vara eller inte vara trött och på humör. Månaden har kantats av trötthet och svårighet att komma till ro. Katter kanske kan komma till ro men de vilar också hela dagarna vilket den här bebisen önskat göra konstant men då Ålat sig ur. Månad fyra har gått in i månad fem som är ålens period.

Ålens period: är slutet av månad fyra och början på månad fem. En kort period som föregicks av hennes första vändning som senare utvecklade sig till rullningar. Denna korta peimagesriod
uppenbarar sig i konstanta ur-ålningsförsök. Bebin finner det, under den här tiden, det allt oftare svårt att vara stilla och ålar sig därmed under större del av den vakna men även den sovande tiden. Hon ålar sig på skötbordet. Hon ålar sig i tripp trapp stolen. Hon ålar sig ur famnen och hon ålar sig ur babyskyddet. Världen har definitivt blivit en större plats att utforska och det gör hon med en tigers nyfikenhet och vrål och med ålens rörelsemönster. Under månad fyra har även pappa blivit mer intressant och det märks att hon även knyter an till honom mer. Hon letar efter honom på morgonen genom att vända sig mot hans plats i sängen och vifta med sina små armar. När han sedan kommer hem på eftermiddagen ler hon ett stort leende som verkligen lyser glädje. Det är väldigt fint och skönt för både pappan och mig 🙂 Ju längre månad fem gått och bebin utvecklats i sitt åleri som nu lett till rulleri så har ett nytt djur trätt fram:

Hajens period är här! Allt ska in i munnen och likt en haj använder nu bebisen munnen för att lära känna sin värld. Det här fenomenet med att känna med munnen är i och för sig ett ständigt pågående beteende. Men nu under månad fem har det verkligen tagit fart och ALLT ska in i munnen och kommer in i den ganska fort.

imgres

Alla dessa tre har definitivt gått in i varandra och fortsätter säkert dyka upp lite då och då. Det märks klart och tydligt att världen börjar bli en större plats och att hon är nyfiken på att utforska den. Sovandet har fortsatt att fungera ganska bra. Hon är lite svår att natt på just natten men sover väldigt bra under natten när hon väl somnat. I natt sov hon från fyra till halv nio innan hon åt sin tredje gång vilket är ganska länge för att vara henne. Så kanske att matningen kan minska under nätterna nu? Det vore ju härligt. Just nu är det väldigt roligt att vara mamma och jag älskar varje sekund av hennes utforskning av världen. Nu är det fart och fläkt och förmodligen slut på den lugna tiden då en kunde unna sig att titta bort en sekund eller två. Snart är det ju dessutom dags att byta kategori, 6-12 månader! Ser fram emot livet med dig lilla knytt.