Renoveringen fortsätter

I går åkte sambon till huset för att fortsätta renovera. Om nu måla element räknas som renovera… känns som att det aldrig går framåt medan de där jävlarna målas. Det tar sådan tid, inte för sambon, utan för att målandet i allmänhet av element tar sån tid. Det har gått mycket fortare med det ena som han sprayade men sprayen är slut på affär’n… så det är bara till att måla. Annars går det ganska bra. Bara vi får klart elementen så att vi kan slå på värmen så kommer det sista i vardagsrummet gå ganska fort skulle jag tro. Det som är kvar innan vardagsrummet är färdigt är:

  • elementen (såklart)
  • slipa
  • måla taket
  • måla runt fönster
  • måla väggarna (givsskrivorna) med tapetlim eller färg. Detta göra man en omgång för att gipset ska bli mättat för att sedan sätta på ett lager lim till och sedan tapeten. Gör en inte detta finns det risk att tapeten lossnar i skarvar och sådant.
  • tapetsera
  • och det roligaste möblera =)

Sen så ska det vara dags att kunna flytta in. Vet ni hur glad jag är att vi började med bara ett rum? Hade vi tagit alla rum på en gång hade vi fått bo i renoveringskaos. För det tar mer tid än man kan ana. Ändå har min pappa varit där hela dagarna i stort sätt sedan vi fick huset. I går kom det dessutom vatten ut rören som går till elementen så att halva vardagsrummet täcktes med vatten. Förmodligen gick det bra. MEN tänk om oförutsedda grejer som denna (sånt som alltid händer som inte går att planera in i en tidplan som är tajt) händer och en har rivit upp hela huset och saker och ting drar ut på tiden ännu mer. Då kan jag tänka mig att det lätt blir irritation, bråk och separationer. Eller möjligtvis Arga snickaren. Det ska det inte behöva bli för vår del för vi försöker att ta en grej i taget. Tapet i hallen får var ful-gul tills vidare helt enkelt.
IMG_1021 IMG_1022

På bilderna ser ni det blivande vardagsrummet och titta hur gult taket är. Ändå är det tvättat med klorin tre gånger. Så där blir det när det röktes inne på 50-talet. Huset är byggt 1953.