Mardrömmar från Hollywood

Här får ni ta del av en dröm jag hade i natt. Ungefär så här kan en del av mina nätter se ut: 

En man, gärna lite överviktigt, är kär i huvudrollsinnehaverskan som anses vara snyggidealet. Hon är såklart inte kär tillbaka i den mediokra vanliga mannen utan är istället väldigt intresserad av huvudrollsinnehavaren, den snygge motspelaren. Han är en person som har allt, både pengar och utseende men är olycklig och självmordsbenägen.

Hon bestämmer sig för att hjälpa honom ur detta och följer efter honom till en klippavsats där han tänker ta sitt liv. Likt filmen Titanic i scenen med Will som säger att han hoppar om Rose hoppar och att det kommer bli fruktansvärt kallt så låtsas även huvudrollsinnehaverskan i min hollywood-dröm att hoppa för att försöka få snygg-killen att ändra sig. Självklart snavar hon och är cm från att störta nerför klippväggen/avsatsen men räddas av sin motspelare i sista sekund.

Han ändrar sig så klart och de bestämmer sig för att leva lyckliga i alla sina dagar, MEN dramatiken är ej över! Precis när han ändrat sig och kramandes sin motspelerska tittar ut över havet så skriker hon till och den mediokra mannen har kommit för att tillintetgöra huvudrollsinnehavaren med en kniv.

Medioker-mannen hugger mot huvudrollsinnehavaren som precis hinner parera med endast en skråma på armen. En galen jakt börjar på klipporna och avslutas med att både den mediokra mannen och huvudrollsinnehavaren ligger bredvid varandra i sanden, den ena med en kniv i halsen. Av någon anledning så är snygg-tjejen borta nu (bevis på dröm och inte film). Morgonen nalkas och de hittas av en gammal dam som ringer polisen, damen är av någon anledning mexikan.

När polisen anländer vaknar huvudrollsinnehavaren till och säger att han inte är skyldig och springer därifrån. Den manlige polisen skrattar hämndlystet åt alla spår i sanden medan han stryker två fingrar längst ett blodspår. Han ler då han hela tiden haft en personlig vendetta mot den snygge och rike huvudrollsinnehavaren. Han skrattar gott och säger att han äntligen ska få sätta dit honom och att han inte kommer att få ett öre mer pengar. I bakgrunden står den gamla kvinnan lite lamt och den mediokra mannen ligger död. Slut på scen.

Där har ni en munsbit på vad jag drömmer ibland. I den här, bortsett från vissa oförklarliga delar, skulle kunna vara hämtad direkt från Hollywood. Jag tänker mig någon som Mila Kunis i huvudrollen och en Justin Timberlake-aktig som motspelare. Fantiserade ni på hur skådespelarna såg ut?

Drömmen bevisar ganska starkt hur djupt rotat ideal, fördomar och patriarkat sitter. Eller så kanske det bara bevisar att Hollywood gjort alldeles för många filmer med liknande story. Jag kan inte låta bli att fundera över varför kvinnan var mexikan eller varför tjejen inte var viktig för storyn i slutet eller varför snygg verkar vara viktigt även i drömmen. Men det var ju bara en dröm… eller?