Skeptisism mot bebisaktiviteter

Innan jag blev gravid så låg den största tankeverksamheten på huruvida en måste ta med sig bebisen på alla dessa aktiviteter. Babysim, babycafé, babysång, föräldragrupp, visa upp baby-jämför baby, lattemamma… Och en vän till mig sa att -ja men det där väljer du ju helt själv om du vill gå på. Så jag bestämde mig för att inte gå på sånt där fjant när jag väl fick barn.

Konstig sak att bestämma sig för och väldigt konstigt att jag på något vis skaffat mig en förutfattad mening redan innan jag fått barn. Den uppfattning jag haft om dessa aktiviteter är att de 1. handlar om att jämföra ”ala Solsidan” vems barn som är bäst och 2. aktivera barnen som mycket det bara går för dom måste ju socialisera sig och de stackars små barnen måste ju aktiveras och stimuleras.

Så jag har 1. tänkt att jag inte tänker ta del av jämföringshetsen och två inte vill aktivera och stimulera mitt lilla barn som redan har mycket att ta in av allt nytt.

Men jag inser ju nu att 1. Det handlar inte om att jämföra, ibland är det säker så men mest handlar det om att vi mammor ska få göra någonting utanför hemmets fyra väggar och finna stöd hos andra mammor/pappor i samma situation och 2. Lia har visat att hon verkar vara både nöjdare och sova bättre om hon får hitta på någonting roligt på förmiddagen. Och vem känner inte så?

Så antingen idag om vi hinner med eller nästa onsdag så tycker Lia och jag att det är dags att förhoppningsvis motbevisa mina fördomar.
Bild 2014-10-01 kl. 11.52
Rosiga kinder efter en härlig promenad.

2 thoughts on “Skeptisism mot bebisaktiviteter

  1. Nelly Iris skriver:

    Nu är jag ingen mamma, utan au pair, jag går på babysim med ”min” tvååring- vilket både han och jag tycker är superkul. Han får lära sig att vara i vattnet och har det bra där, samtidigt som både han och jag kommer ut. Faktum är att just babysim inte är så där jättesocialt, du måste hålla koll på bebisen och pratar inte med de andra mer än nödvändigt. Det är mer din och barnets relation som bli starkare.
    Jag gick till en lekgrupp som ett par mammor startat upp, det var förfärligt. Där var det bara att jämföra barnen och vem som hade det värst, vems man som gjorde minst och vilket barn som var bäst. Aldrig mer säger jag bara! Så det finns två sidor, olika saker är säkerligen olika bra.. Hoppas att du finner just den aktiviteten som blir bra för dig och din söta bebis 🙂

    • Mikkalainen skriver:

      Tack för input! Jag ser fram emot babysimmet. Det var nog de jag kände att jag först och främst ville prova på när bebisen kom och det just pga det du säger att det inte är så socialt 😉 Men man måste ju testa för att veta helt enkelt och förhoppningvis är det inte förfärligt 🙂

Kommentarer inaktiverade.