Prinsessan Penntroll och den förtrollade bajsblöjan

Ibland påminner Lia så mycket om ett penntroll och idag bjöd hon på en riktigt överraskning i blöjan. Som småbarnsförälder så kan allt som en gång varit äckligt, till och med riktigt äckligt bli av största intresse och till och med glädje. Till exempel tjuter jag av glädje när raparna rullar efter varandra vid avslutad amning. Varje gång ropar jag av glädje -ååå vilken raaap. Minsta lilla prupp som låter som en stor-människa-prupp orsakar ett utbyte av blickar och sedan skrattar vi hjärtligt. 

Och när kaffekokaren i blöjan kommer igång så klappar vi händerna likt en säl som vill ha sill… eller i alla fall nästan. Färgen på blöjan inspekteras, hur ser bajset ut? Och är blöjan överfull så blir vi glada över att det äntligen fått komma ut efter att bebisen inte bajsat på ett tag. 

-Å, det har ju kommit bajs! Vilken överraskning! Ropar jag från sovrummet där skötbordet står. Jag lägger också till -bajset är grönt. -Vah! ropar André från vardagsrummet. -BAJSET ÄR GRÖNT! 
IMG_0185
En liten knuten näve som idag har varit på BVC och mätt upp sig till 4810g och 55 cm. En uppgång på 500g/ 2 veckor och 2 cm. Även detta är värt hejjarop, sälklapp och glädje av renaste sort! 

4 reaktioner på ”Prinsessan Penntroll och den förtrollade bajsblöjan

 1. Lisa skriver:

  Härligt att hon växer! Vi är precis hemkomna från bvc. Elliot vägde också 4810 och var 57 cm. Han har gått upp 800g på två veckor. Hjäääälp! Kommer jag snart ha en jätte bebis hängande vid tutten??

  • Mikkalainen skriver:

   Men vad härligt med en växande bebis! En lång kille 🙂 det är roligt att grabbarna är längre som små sedan växer flickorna ikapp och sedan växer grabbarna om igen. Haha jadu Mini satt nästan med stöd i mitt knä och ammade idag! Vart är den lilla spädisen någonstans?!

   • Lisa skriver:

    Haha ja det är roligt hur de växer om varandra! Den lilla bebisen kommer snabbt förvandlas utan att vi hinner med tror jag. Så nu ska vi njuta men vi har även rätt att klaga lite ibland 😊

Kommentarer inaktiverade.