En burk tacosås medium och hinnsvepning

Precis som rubriken antyder så har jag haft men en burk tacosås medium att göra idag. Dock inte i matsyfte utan för att frakta mitt urin i. Jag var helt säker på att jag hade ett urin-lämnar-rör som jag fått av barnmorskan hemma men Det fanns inte att finna någonstans, så… vad kunde jag göra?

Det stod mellan att ta en av Minilainens nappflaskor med skruvbar kork, en termos eller helt enkelt diska ur en burk med tacosås medium. Med tanke på att en kanske inte vill börja sin vistelse utanför magen med att dricka ur någoy som morsan haft sin urin i eller att en termos är alldeles för stor för ett litet urinprov så tycker jag att lösningen var väldigt uppfinningsrik. Uppfinningsrikedomen bekräftades dessutom när jag skulle kissa i burken, då jag insåg att ett urin-lämnar-rör hade varit alldeles för litet för mig att försöka pricka när en inte ens kunde se hålet på tacoburken.

IMG_6954
Ja självklart knäppte jag kort på idérikedomen. Det ska ni veta att sådant bör förevigas.

Anledningen till att jag åkte till barnmorskan var för att jag mått konstigt till och från denna vecka så sambon tyckte att jag skulle ringa henne och höra i alla fall. Efter att ha haft huvudvärk som kommit och gått i tre-fyra dagar så tänkte jag också att det kanske var lika bra. Barnmorskan tyckte att det var bättre att kolla en gång för mycket än en gång för lite så då skjutsade mamma in mig med urinburk och allt.

Ingen havandeskapsförgifttning hägrade, vilket ofta är det man misstänker vid symptom som yrsel, kliande kropp, huvudvärk och allmän konstig känsla. Vilket är det jag har upplevt. Men eftersom symptomen bara kommit och sedan gått så har jag tänkt att det t ex beror på att jag äter ganska dåligt och dricker dåligt vissa dagar. Jag tänker mig att en helt enkelt är mer känslig för detta när en är gravid. Proverna (urinen och blodtrycket) visade ingenting så det var ju skönt ändå både för mig och sambon. 

Dessutom skulle vi försöka göra en hinnsvepning* (som kan, ibland, hjälpa en förlossning att komma igång) vet inte riktigt vad detta är men barnmorskan rör runt lite i underlivet med en hand och antagligen sveper över något för att ”reta” det till att komma igång. Hon kunde inte riktigt komma åt att göra någon svepning (vad jag förstod) för att livmodertappen fortfarande var så långt bakåt? Vet inte vad det innebär. Men hon sa att hon ändå kommit åt att reta lite men att hon inte heller hade kommit åt att kunna känna hur mycket öppen jag var.

Funderingar nurå? Jo! Enligt min vanliga barnmorskan (hon är var på semester idag) låg barnet jätte långt ner… medan denna barnmorska som jag var hos idag inte ens kom åt livmodertappen? (är det jag som inte kan min anatomi?) Min barnmorska som jag går hos i vanliga fall sa att hon trodde bebisen kommer i juni medan denna verkade lite mer skeptiskt. Ska jag vara helt ärligt så tror jag mycket ligger i betraktarens öron (mina) att jag hör det jag förstår och lyssnar till det jag vill.. Aja jag vet inte. Inom 14 dagar är hon här i alla fall på ett eller annat sätt!

Hur kändes det att blir retat i underlivet då? Ont, inte smärtsamt men mensvärkigt och så blir jag så förbannat kissnödig. En blandning på att nästan komma fast på ett obehagligt sätt, vara väldigt väldigt kissnödig och kraftig mensvärk. Sammanfattningsvis mest obehagligt. Men det gick bra även om hon inte lyckades göra det som skulle göras. När hon tog ut handen så var den alldels blodig (vilket hon varnade mig för) Nu kommer du blöda lite men det är för att det är så mycket kärl där inne så det är ingen fara. LUGN, lugn jag har inga bilder på blodet ;). Men det är väldigt ovanligt att se det komma blod i bindan när en inte haft mens på nio månader. Snart är den också här igen.

Nu blev det här en mycket längre text än jag tänkt mig så jag får skriva om dagens shopping i nästa inlägg. Vi får väl se om svepningen/retningen ger något resultat. Hörs hej!

*Googlade Hinnsvepning: Ett sätt att starta det naturligt är med hjälp av en hinnsvepning vilket innebär att man  lossar hinnsäcken barnet ligger i från livmoderhalsen. Detta stimulerar frisättningen av prostaglandiner, ett slags hormoner som sätter igång förlossningen. En hinnsvepning sätter inte igång en förlossning direkt men brukar ge resultat inom 48 timmar om den har gett effekt. Hinnsvepning kan göras var några gånger i veckan för att på så sätt hjälpa mognaden av tappen.